
autor Karbo - Barettu mám za svou "domácí" restauraci několik let. Příjemná rodinná atmosféra se dostane pod kůži již po vstoupení. Dominantní bar s elektrickou pecí a místem pro přípravu pizz zabírá skoro polovinu místnosti (sami se tak můžete přesvědčit, kdo a jak Vám slaný koláč připravuje. Ostatní jídla se vaří v přilehlé kuchyni). Ve zbylém prostoru jsou při stěnách dřevěné stoly s jednomístnými lavicemi. Od dveří vlastně stačí jen 4 kroky a prošli jste touto místností napříč. Během obědů není velká šance, že najdete volné místo, pokud je ovšem léto, můžete na dvůr na příjemnou zahrádku. V případě deště budete chráněni pevným zastřešením.


Příznačné pro indiánsky laděný interiér jsou i názvy jednotlivých pokrmů. Např: Pizza Vysokého Býka, chleba Pádící Antilopa, pizza Zelené Čelenky, salát Kapitána Jacka, těstoviny Černého Sokola, lasagne Velkých úst, salát Zlatého Měsíce atd.
Obsluha v restauraci je v pohodě. Vesměs mladí lidé, kteří nepotřebují být přehnaně servilní, škrobení ani se jinak přetvařovat. V zásadě nic není problém. Na pizzy si můžete doobjednat jakékoliv suroviny, což ocení zejména milovníci feferonek.
Resumé zní jednoznačně: jídlo je připraveno z čerstvých surovin, není zatíženo žádnými odpornými omáčkami či jinýmu dochucovadly. Těsto na pizzy se připravuje domácí, polévky a samotné těstoviny rovněž. Vše jak má být. Podnik si navíc na nic nehraje. Nejdete na luxusní večeři, ale pokecat se známými nebo si přečíst noviny a v klidu se najíst. Pokud budete mít cestu přes Náměstí bratří Synků v Praze a z hladu mžitky před očima, jednoznačně doporučuju navštívit pizzerii Barettu..
WEB - PIZZERIE BARETTA
Žádné komentáře:
Okomentovat